Ciasteczka czekoladowe

ciastka czekoladowe

Gdy ostatnie ciasteczko zniknęło z talerza, w oczach moich znajomych pojawiła się jakaś nuta smutku, a ja miałam ochotę biec do kuchni i upiec je po raz kolejny. Przepis jest specyficzny, ponieważ wyrobione ciasto odstawiamy na 2 godziny (!), aby stężało. Ciasteczka wychodzą bardzo delikatne, mięciutkie wewnątrz, a chrupiąca na wierzchu. Dodatkowo, wystarczy, że przed upieczeniem obtoczycie kuleczki z ciasta w cukrze poudrze, a uzyskacie po upieczeniu fajny fekt – cukier puder nie zdąży się roztopić, a ciasteczka będą wyglądały trochę jak połamane białe kry na czekoladowej rzece.


Delikatne,

jedyne w swoim rodzaju,

chrupiące ciasteczka czekoladowe


Porcje:
Czas:
Trudność:

20 ciasteczek
2 h chłodzenie +20 min
łatwe


Zostaw wiadomość

Twój adres email nie zostanie opublikowany Wymagane pola oznaczone *