Chlebek bananowy

Właśnie o takiej pyszności na drugie śniadanie zamarzyłam, gdy się rano obudziłam. Pamiętam, że gdy uczyłam się do matury, mama w ramach wsparcia upiekła dla mnie pożywne muffiny z dyni i różnistych ziaren i podała je z gorącym mlekiem… Albo gdy latem kilka razy piekłam czekoladowo-bananowe muffiny z mąki razowej. Ten chlebek jest właśnie wypiekiem tego rodzaju. Przepyszny, sycący i idealnie komponujący się z ciepłym mlekiem. Przygotowanie go bardzo przypomina pieczenie muffinek (dwie miski: suche składniki mieszamy razem, mokre razem i łączymy!), jest bardzo, ale to bardzo prosty i szybki w wykonaniu. Upiecz parę muffinek i zabierz do pracy/szkoły/na uczelnię 🙂

W tym roku wyląduje u mnie ten chlebek w formie babki na wielkanocnym stole.


Chrupiący z zwenątrz, a wilgotny w środku chlebek bananowy
z kawałkami czekolady 


Porcje:
Czas:
Trudność:

forma keksówka/12 muffinek/mała tortownica + jedna duża muffinka
10 min + 55 min pieczenie
łatwe


Zostaw wiadomość

Twój adres email nie zostanie opublikowany Wymagane pola oznaczone *